حسین زاده با اشاره به استقبال ویژه بازدید کنندگان از نمایشگاه فرش دستباف ایرانی، گفت: بازرگانان خارجی از چندین کشور برای بازدید از این نمایشگاه به ایران آمدند.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد و نمایشگاه، به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ج.ا.ایران، بهمن حسین زاده رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران با اشاره به برگزاری بیست و هشتمین نمایشگاه فرش دستباف ایرانی گفت: فرش دستباف سالیان متمادی پس از نفت مهم ترین کالای صادراتی ایران بوده است.
وی افزود: از سوی دیگر فرش صرفاً یک کالای تجاری نیست بلکه به عنوان یک اثر هنری ارزشمند تلقی می شود و نمونه هایی از جذاب ترین و زیباترین فرش های دستباف ایرانی سالهاست که در موزههای فرانسه، بریتانیا، اتریش، روسیه و امارات متحده عربی به نمایش گذاشته شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اگرچه رقبای تجاری ایران مانند هند و پاکستان پس از جنگ جهانی دوم اقدام به فروش و صادرات فرش دستباف کردهاند، خاطرنشان کرد: اما سابقه بافت فرش در ایران به دوره هخامنشیان باز میگردد و گواه آن فرش “پازیریک” قدیمی ترین فرش دستباف است که 2500 سال پیش توسط هنرمندان ایرانی بافته شده و نقشه های آن به نقش های برجسته تختجمشید شباهت دارد.
حسین زاده یادآور شد: نمایشگاه های بزرگ فرش دستباف در سالهای اخیر توسط شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ایران برگزار شده و شهرت جهانی یافته اند. همچنین این نمایشگاه ها بازدیدکنندگانی از اقصی نقاط جهان داشته اند که بازرگانانی از کشورهای آلمان، دانمارک، رومانی، جمهوری چک، روسیه، یونان، سوئد، آفریقای جنوبی، کرواسی، چین، آذربایجان، ازبکستان و امارات متحده عربی را شامل می شود.
پیشنهاد میکنیم حتما این مطلب را بخوانید.(رونمایی از بزرگترین فرش یکپارچه جهان در تبریز)
مدیر عامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: با توجه به اینکه صنعت فرش برای 6 تا 8 میلیون ایرانی فرصت شغلی ایجاد کرده از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است، افزود: از این رو شرکت سهامی نمایشگاه های بین الملی ایران در کنار برگزاری نمایشگاه های فرش، تسهیلاتی نیز برای افزایش صادرات فراهم کرده و همچنین فرصت های بسیاری در اختیار تولیدکنندگان فرش ایران به منظور حضور در نمایشگاه های خارجی همچون نمایشگاه های آلمان و چین ایجاد کرده است.
وی در ادامه با بیان این مطلب که هر ساله بالغ بر 450 تا 500 میلیون دلار درآمد ارزی از صنعت فرش عاید ایران می شود، گفت: میزان صادرات فرش دستباف ایران در سال 96؛ 5397 تن برابر با 425 میلیون دلار بوده است که کشورهای آمریکا، آلمان، لبنان، انگلیس، ژاپن، امارات، پاکستان، آفریقای جنوبی، ایتالیا و استرالیا فرش دستباف ایران را خریداری کرده اند.
حسین زاده با اظهار اینکه ارزش صادرات فرش دستباف ایرانی در سال 97 به 308 میلیون دلار کاهش یافت، تصریح کرد: علت اصلی این کاهش اعمال تحریم های آمریکا بوده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان به راه هایی برای ایجاد رونق بیشتر در صادرات فرش ایران اشاره کرد و اظهار داشت: افزایش مهلت بازگشت ارز صادرات، ایجاد تسهیلات برای ورود مواد اولیه مرغوب، احیای رنگرزی های سنتی و مشارکت فعالتر در نمایشگاههای تخصصی فرش همچون بازارهای غیرسنتی آفریقا، آمریکای لاتین، چین و کشورهای مشترک المنافعه می تواند به افزایش صادرات فرش دستباف ایرانی کمک کند.
گفتنی است، بیست و هشتمین نمایشگاه فرش دستباف ایرانی از سوم شهریور در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی ایران با حضور رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت کلید خورده و تا ۹ شهریور از ساعت ۱۰ تا ۱۸ میزبان بازدید کنندگان است.