چهار رویداد صنعتی و معدنی متالورژی، چوب، کیف وکفش و چرم، و دکوراسیون روز (دوشنبه، ۲۷ بهمنماه) در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران با حضور «مهدی صادقینیارکی» معاون امور صنایع وزارت صمت و دکتر «حسن زمانی» مشاور وزیر صمت، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بین المللی ایران افتتاح شد. این نمایشگاه ها با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی ستاد کرونا، با حضور تعدادی از شرکت های شاخص صنعت و بازدید متخصصان از روز دوشنبه تا روز پنجشنبه (۳۰ بهمنماه) برگزار میشوند.
برپایه این گزارش، هفدهمین نمایشگاه بینالمللی متافو، متالورژی (فولاد، صنایع معدنی، آهنگری و ماشینکاری، قالبسازی و ریختهگری) با حضور صنایع پیشران این بخش افتتاح شد.پیش از این نیز میدکس، یازدهمین نمایشگاه بینالمللی خانه مدرن، معماری داخلی و دکوراسیون به عنوان مهمترین رویداد حوزه معماری در ایران و میزبان شرکتهای فعال در حوزه معماری و طراحی، دکوراسیون و تجهیزات، دیوارپوش و کفپوش، فرش، پرده و لوازم تزئینی، انواع مبلمان فضای باز، نورپردازی و فناوریهای نوین ساختمان افتتاح شده بود.
و در آخر ساعت ۱۱ ، هفتمین نمایشگاه امپکس به عنوان تنها نمایشگاه مرتبط تخصصی با صنایع چرم ، کیف و کفش با حضور آقایان صادقی نیارکی، زمانی و نوده فراهانی افتتاح شد. در جریان برگزاری این نمایشگاهها، مشارکتکنندگان و تولیدکنندگان آخرین دستاوردها، محصولات، تجهیزات و ماشینآلات تولیدی و خدمات خود را در معرض دید بازدیدکنندگان تخصصی قرار دادند.
ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء آغاز به کار کرد
ششمین نمایشگاه اینترنت اشیاء (Iotex۲۰۲۱) از روز (دوشنبه، ۲۷ بهمنماه) به مدت دو روز در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار کرد.
این نمایشگاه در میانه رویداد «هفته ایران دیجیتال» با حضور اپراتورهای تلفن همراه کشور و فعالان حوزه اینترنت اشیاء آغاز به کار کرده و در طول زمان برگزاری آن از محصولات و خدمات بومی در حوزه اینترنت اشیاء با حضور «سورنا ستاری» معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رونمایی خواهد شد.
دکتر زمانی در حاشیه بازدید از هفدهمین نمایشگاه بین المللی متالورژی گفت :نمایشگاه متالورژی ویترین صنعت کشور است
دکتر حسن زمانی مشاور وزیر صمت، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی از بخش های مختلف هفدهمین نمایشگاه بین المللی متالورژی ( فولاد ،صنایع معدنی ،ماشین کاری و ریخته گری ) بازدید کرد.
دکتر زمانی در این بازدید اظهار کرد : در سال های اخیر حوزه متالوژی در بخش های مختلف با رشد چشمگیر به عنوان صادر کننده نمونه در عرصه جهانی به جایگاه مطلوبی دست یافته است.
وی افزود : وجود معادن زیاد سنگ آهن و نیروی کارمستعد ، جوان و متخصص ، ظرفیت بسیار مناسبی را فراهم آورده است که می توان با مدیریت صحیح و برنامه جامع راهبردی ، باعث رشد و توسعه این صنعت پیشران شد .
حسن زمانی در ادامه با بیان اینکه ایران به عنوان دهمین تولید کننده فولاد دنیا دارای جایگاه شایسته جهانی است گفت : با ظرفیت بالایی که در حوزه تولید فولاد وجود دارد می بایست با جذب سرمایه گذار و حمایت از تولیدکنندگان داخلی جایگاه این بخش از صنعت را ارتقا داد.
دکتر زمانی اضافه کرد : صنعت متالورژی یکی از بخش های مهم و تاثیر گذار در اقتصاد ایران است که اکثر صنایع و بخش های مختلف صنعت کشور به آن نیازمند هستند تا جایی که میزان سرانه مصرف فولاد و واردات و صادرات این حوزه را به عنوان یکی از معیارهای رشد اقتصادی و توسعه کشور به شمار می آورند.
وی در خصوص برگزاری شایسته نمایشگاه متافو گفت : امسال با وجود مشکلات اقتصادی و محدودیت های کرونایی شاهد حضور شرکت های توانمند ایرانی در این نمایشگاه هستیم که با بومی سازی تکنولوژی و صنایع وابسته حوزه متالورژی توانسته اند در اوج تحریم و فشار اقتصادی با ارائه و نمایش محصولات و دستاوردهای خود باعث غرور و افتخار ملی شوند.
دکتر زمانی خاطر نشان کرد : امروز با برگزاری نمایشگاه های تخصصی با تدابیر ویژه و رعایت دقیق دستور العمل های اعلامی از سوی ستاد ملی کرونا ، شاهد توانمندی ها و پیشرفت های چشمگیری در حوزه های مختلف صنعت هستیم و برگزاری نمایشگاه فرصت خوبی برای تولیدکنندگان و صاحبان صنایع و برندهای ایرانی است تا با ارائه محصولات و آخرین دستاوردها ، فرصت تجاری جدیدی را ایجاد کنند.
مدیر عامل نمایشگاه های بین المللی در پایان تاکید کرد با بهبود و تقویت زیر ساخت های صنعت متالورژی و استفاده از الگوی های بومی و نوآورانه می توان ارزش افزوده و سود مضاعف عاید اقتصاد ایران کرد.
برگزارکننده نمایشگاهی: بهرهمندی بخش معدن از ظرفیتهای نمایشگاه ایران متافو
عبدالکریم جلالی برگزارکننده نمایشگاه ایران متافو و نیدکس گفت: برگزاری رویدادها مخصوصاً نمایشگاههای تخصصی همواره موجب ورود فناوریهای جدید به حوزههای مدنظر میشود.
برگزاری این رویداد به دلیل حضور صنایع بالادستی و پاییندستی از معدن تا صنایع معدنی و محصولات (و به عبارتی زنجیره معدن و صنایع معدنی، متالورژی و ریختهگری) از اهمیت فراوانی برخوردار است.
جلالی در ابتدای گفتگو و در تشریح جزئیات برگزاری هفدهمین رویداد بینالمللی متافو اظهار داشت: «این رویداد با حضور بیش از ۱۸۰ شرکت داخلی و خارجی در مساحتی حدود ۱۸ هزار مترمربع و فضای مفیدی در حدود ۹۵۰۰ متر برگزار میشود. شرکتهای خارجی حاضر در این رویداد بینالمللی از کشورهای ایتالیا، چین و ترکیه هستند».
وی افزود: «این رویداد بزرگ از تاریخ ۲۷ تا ۳۰ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی ایران و در سالنهای ۳۸، ۳۸ ب، ۳۱ آ و ۳۱ ب از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ بعدازظهر پذیرای بازدیدکنندگان متخصص این حوزه است».
رعایت پروتکلهای بهداشتی
این برگزارکننده نمایشگاهی همچنین به رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدتزمان برگزاری این رویداد اشاره کرد و گفت: «تمام پروتکلهای بهداشتی ابلاغشده توسط وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا در برگزاری این رویداد رعایت میشود. از همین رو بازدیدکنندگان به صورت دعوتی در این نمایشگاه حضور پیدا کردهاند. گفتنی است که بازدید از این نمایشگاه فقط برای متخصصین و با ارائه کارت دعوت ممکن است. در بدو ورود بازدیدکنندگان به سالنهای نمایشگاهی، فرآیند تبسنجی و ارائه ماسک انجام میشود. تهویه سالنها نیز تقویت شده تا هوای داخل سالنهای نمایشگاهی مرتباً تعویض شود».
تاثیر برگزاری رویدادهای تخصصی در حوزههای مختلف
جلالی در بخش دیگری از صحبتهای خود به تاثیر برگزاری رویداد متافو در بخش معدن و صنایع معدنی کشور اشاره کرد و گفت: «برگزاری رویدادها مخصوصاً نمایشگاههای تخصصی، همواره موجب ورود فناوریهای جدید به حوزههای مدنظر میشود. از طرفی ضمن معرفی فناوریهای جدید موجب افزایش تعاملات بین بخشی و توسعه بازارها نیز میشود. برگزاری رویدادهای تخصصی مخصوصاً در حوزه معدن باعث ایجاد فرصتهای جدید تجاری میشود. در خلال برگزاری این چنین رویدادهایی، زنجیرههای تامین و خدمات به یکدیگر معرفی میشوند و در همین راستا میتوانند در راستای کاهش هزینهها به یکدیگر کمک کنند».
این فعال نمایشگاهی همچنین گفت: «هفدهمین رویداد بینالمللی متافو قطعاً در تبعیت از دیگر نمایشگاههای تخصصی در راستای موارد ذکر شده اقدام میکند. ازآنجاکه این رویداد یک زنجیره کامل از معدن تا محصول نهایی است و تمام زنجیره تولید فلزات را در برمیگیرد، قطعاً بهرهمندی خوبی برای بخش معدن کشور خواهد داشت».
اهمیت حضور شرکتهای خارجی در رویدادها
وی در بخش پایانی صحبتهای خود به اهمیت حضور شرکتهای خارجی در رویدادهای تخصصی داخلی اشاره کرد و گفت: «به طور کلی در بحث تجارت، حضور شرکتهای خارجی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه ما نیازمند تعاملات و دادوستدهای بازرگانی با این شرکتها هستیم و از طرفی نیاز داریم که فناوری آنها را به دست آوریم و در حوزههای مختلف مانند سرمایهگذاری، تجارت و اقتصاد با این شرکتها به تعامل برسیم. بسیاری از این شرکتهای خارجی که در رویدادهای کشور ما شرکت میکنند در شناسایی بازارهای منطقه بسیار موثر هستند. فارغ از این موضوع برخی از این شرکتها در کشور سرمایهگذاری میکنند یا همکاریهای تجاری خود با کشور را آغاز میکنند که تمام این موارد از عواید حضور خارجیها در رویدادهای داخلی است».