محمدحسین قانعان مدیرعامل رسن ریسن یزد: رسن ریس کمیت را فدای کیفیت کرده است
محمود قانعان موسس شرکت ریسندگی رسن ریس که پدر بزرگ و پدرش از بافندگان زبده ترمه دستباف و کاربافی بودند،خود نیز در کنار برادرش و به سال ۱۳۵۶ در ایجاد و راه اندازی شرکت بافندگی قانعان نقش عمده و بسزایی را ایفا نمود.این کارخانه که از ابتدای تاسیس تا سال ۱۳۶۹ در ترمه بافی و پارچه بافی،یکی از مهم ترین کارخانه های استان یزد به شمار می رفت، محمود قانعان به سال ۱۳۹۰ و در محل شهرک صنعتی ولیعصر زارچ در استان یزد،موفق به تاسیس شرکت ریسندگی رسن ریس یزد شد.او در ابتدا پس از خریداری ماشین آلات مورد نیاز،ظرفیت تولید روزانه را به حداکثر دو و نیم تن نخ پنبه و الیاف مصنوعی رساند.سال های ابتدایی دهه نود شمسی برای وی که بدون پشتوانه قابل توجه مالی کار خود را آغاز نموده بود،به سختی گذشت.اما در سال ۱۳۹۴ تمامی خطوط تولید را نوسازی و همگام با علوم جدید ریسندگی در دنیای نوین، تولید کارخانه را در سال ۱۳۹۵ با نصب و راه اندازی جدیدترین ماشین آلات مدرن،به هفت تن در روز رساند و هم اکنون در حال برنامه ریزی برای افزایش تولید و کیفیت انواع نخ های پنبه و الیاف مصنوعی در سال های آینده نزدیک است.برای دستیابی به این هدف مهم،فرزندانش فاطمه و محمدحسین قانعان در ایجاد عرصه های نوین مدیریتی،وی را همراهی می کنند.محمود قانعان به حق،یکی از کارآفرینان بزرگ ایرانی است.
در حاشیه نمایشگاه بین المللی نساجی و پوشاک با محمدحسین قانعان مدیرعامل و فرزند محمود قانعان گفت و گویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:
لطفا خودتان را معرفی کنید؟
محمد حسین قانعان هستم متولد سال 68 هستم؛ ریسندگی به عنوان اولین شغلی بود که به صورت حرفهای آن را دنبال کردم. حدود ۶ سال است که در رسیندگی رسن ریس یزد فعالیت میکنم.
در مورد فعالیت های کارخانه رسن ریس یزد توضیح دهید؟
پدرم محمود قانعان موسس شرکت ریسندگی رسن ریس است . شرکت ما سالانه حدود 2هزار و 500 تا 3هزار تن تولید دارد. ریسندگی ما، ریسندگی الیاف کوتاه است. مزیتی که محصولات رسن ریس دارند کیفیت آنها است که این موضوع یکی از نقاط قوت ما است و به آن میبالیم. رسن ریس همیشه شعارش این بوده که کمیت را فدای کیفیت کرده است. بعضی مواقع بر حسب نیاز برای بالا بردن کیفیت محصولات شرکت، تولیدات خود را را پایین آورده ایم تا مشتریان راضی باشند و با خیال راحت خرید خود را انجام دهند. شرکت ریسندگی رسن ریس به صورت تخصصی نخ ملانژ را در دو نوع تولید میکند و در متریال ها و نگهای مختلف تولید می شود. مصرف کننده های نخ ملانژ شرکتهای نیتینگ یا همان گرد باف هستند که برای تولید لباس استفاده میکنند.
در زمینه اشتغالزایی چه اقداماتی انجام داده اید؟
در حال حاضر حدود۱۵۰ نفر در مجموعه ما مشغول به فعالیت هستند. پس از راه اندازی فاز دوم تولیدی نردیک به 300 نیروی جدید و متخصص را جذب خواهیم کرد.
در زمینه صادرات چه قدم هایی برداشته اید؟
متاسفانه هنوز با وجود اینکه شرکتهای ریسندگی بسیاری در کشور در حال فعالیت هستند، با کمبود نخ مواجهایم و مجموع این خلاءها در کشور باعث میشود نتوانیم به صادرات دست پیدا کنیم؛ یعنی همهی تولید ما مصرف داخلی است. وظیفهی ما هم این است که اول چرخهی صنعت داخلمان بچرخد.
با چه مشکلاتی روبرو هستید؟
همهی هم و غم ما این است که یک محصول با کیفیت تولید کنیم و به دست تولید کنندگان برسانیم که آنها هم بتوانند یک محصول نهایی با کیفیت به دست مصرف کننده برسانند. برای این همیشه باید قطعات یدکیتامین شده باشد. البته بر خلاف این خواسته در حال حاضر واردات قطعات یدکی خیلی سخت شده است. قبلا اگرمیخواستیم قطعه ای را از خارج کشور وارد کنیم دو ماه درگیر واردات می شدیم اما الان حتی با پیگیری های هشت ماهه هم قطعات به موقع به دست ما نمیرسد.
برای رفع این مشکل چه پیشنهادی دارید؟
پیشنهادم این است که قطعاتی که ضروری هستند و مشابه داخلی ندارند شناسایی شوند و واردات آن را برای شرکت های تولیدی راحتر کنند تا شرکت های تولیدی بتوانند کیفیت محصولات خود را حفظ کنند.
هدف شرکت شما از حضور در نمایشگاه نساجی چه بوده است؟
هدف ما از حضور در نمایشگاه، تبادل تجربیات با صاحبان دیگر صنایع است تا بتوانیم چشم انداز سالانهی خودمان را به صورت خلاصه و یکجا در این چند روز نمایشگاه از بازدیدکنندگان بگیریم تا در جهت رشد و ارتقای شرکت به کار بندیم.
از این نظر نمایشگاه خیلی اهمیت دارد؛ چون می توانیم بعضی از مشتریان که از طریق مدیران فروش خرید میکردند را از نزدیک دیده و تبادل نظر می کنیم و با شنیدن نکات مثبت خستگی ما رفع شده و درصورت انتقاد در جهت ایرادات تلاش خواهیم کرد.