نمایشگاه ها

Search
Close this search box.

در تولید به اعتلای نام ایران و ایرانی می‌اندیشیم

گروه تولیدی ذوب فلزات بوالحسنی B.M.A  با بیش از 40 سال در تولید آلیاژهای رنگین مانند آلیاژهای پایه مس و آلومینیوم سابقه دارد. کارخانه بوالحسنی در زمینی به وسعت سه هزار و پانصد متر مربع مساحت دارد که قطعات تزیینی لوستر و لوکس در آنجا تولید می شود. به گفته مدیران ارشد این مجموعه صنعتی، برای تولید این قطعات هم از روش های صنعتی و هم از روش های سنتی استفاده می شود.

گروه تولیدی ذوب فلزات بوالحسنی در بیست و هفتمین نمایشگاه لوستر و چراغ های تزئینی حضور موثر و پر رنگی دارد. نشریه “اقتصاد و نمایشگاه” با مجتبی بوالحسنی، مدیر توانمند و خلاق کارخانه ذوب فلزات بوالحسنی گفت و گویی داشته است که می خوانید.

از خودتان و تجربه تان در این صنعت بگویید

پدر اینجانب پایه گذار فعالیت تولیدی ما در این صنعت بود، که بنده نیز به این کار علاقه مند شدم و پس از تحصیلات دانشگاهی در رشته متالورژی در سال ۱۳۷۵ از دانشگاه دولتی سمنان، وارد این کار تولیدی شدم و به اتفاق برادرانم امیر بوالحسنی و محمد بوالحسنی، با رهبری پدرم شرکت را سامان دادیم و به رشد و موفقیت کنونی رساندیم .

ما تولید قطعات تزیینی لوستر و لوکس را انجام می دهیم که به روش سنتی به شکل ریخته گری در ماسه است و روش صنعتی به دو روش دایکست (تحت فشار) و همچنین شکل دادن گرم فلزات (فورج) است.

در تولید این قطعات مهندسین زیادی ما را همراهی می کنند. مهندسین مجرب در امر مهندسی متالورژی و طراحی و قالب سازی در مجموعه ما فعالیت دارند. ما این قطعات را با بهترین استانداردهای آزمایشگاهی آنالیز می‌کنیم تا محصولمان پر کیفیت تر  باشد. کنترل کیفی این قطعات بالاست و این شرکت در نظر دارد با تولیدکنندگان دنیا رقابت کند. در قطعاتی که ما تولید می کنیم حتی با کشورهایی مانند چین  رقابت داریم. استانداردی داریم و برای خودمان تعریف کرده ایم که قطعه ای بزنیم تا آبروی ایران حفظ شود و این قطعه یک حرف برای گفتن داشته باشد.

مزیت تولیدات شما نسبت به تولیدات مشابه چیست؟

فرق ما با تولیدکنندگان دیگر این است که در کارهایمان نوآوری داریم. شاید بتوان گفت که اولین کسانی هستیم که یک سری نوآوری ها در تولید این قطعات در کشور آورده ایم. مانند قطعات پانیذ که شاید بیشتر از 70 قطعه باشد که آن را ثبت کرده ایم و از اول گرافیک کار و قالب ساز روی آن انجام شده است. این قطعات را ثبت کرده ایم که اگر کسی بخواهد آنها را کپی کند، قوه قضاییه با آنها برخورد کند.

آیا صادرات هم دارید؟

قطعات از طریق ما صادر نمی شود. ولی تولیدی هایی که قطعات را از ما می خرند و مونتاژ می کنند مانند لوستر سازانی که در نمایشگاه شرکت کرده اند، بیشترشان در کارهایشان از قطعات ما استفاده می کنند. مثلا می دانیم که تولیدات ما تا کنون به کشوهای روسیه، ترکیه، آلمان و کشورهای همسایه مانند گرجستان و عراق صادر می شود.  

مهم ترین دستاورد شما تا کنون چه بوده است؟

مهمترین دستاوردی که داریم اول خودباوری است. این که خودمان را باور کرده ایم که می توانیم در هر زمینه ای وارد شویم. کسانی که قبلا در این صنعت کار می کردند و خیلی سابقه فعالیت داشته اند، فکر نمی کرده اند که ما در مدت کوتاهی قطعاتی بزنیم که حرف برای گفتن داشته باشد. از اینجا به بعد هم تولیدات ما حرف های دیگری برای گفتن خواهد داشت و خیلی باعث کارآفرینی های جدید خواهد شد. ما به این خودباوری رسیده ایم که ایرانی می تواند جنسی تولید کند که از محصول ایتالیایی بالاتر باشد.

با چه موانع و مشکلاتی رو به رو هستید؟

اولین مانعی که داریم نوسانات ارز است که در قیمت مواد اولیه ما به طور مستقیم تاثیر دارد. چون از آلیاژهای پایه مس و روی و آلومینیوم استفاده می کنیم و باتوجه به ال ان بی جهانی که به دلار بستگی دارد با نوسانات ارز شدیدا افزایش و کاهش پیدا می کند و در قیمت نهایی ما تاثیر می گذارد. تولید زمانی پا می گیرد که نوسانات ارز در آن خیلی کم باشد که حاشیه سود برای خودش داشته باشد. همچنین، سازمان هایی که برای کمک به صنعتگران درست شده اند بیشتر به جای کمک به آنها مانع تراشی می کنند و به درد دل آنها رسیدگی نمی کنند. سومین مورد این است که برخی مواد اولیه ما از خارج می آید و باتوجه به تحریم هایی که وجود دارد، از بازار آزاد مجبوریم این مواد اولیه را به چند برابر قیمت بخریم.