نمایشگاه ها

Search
Close this search box.

نمایشگاه کتاب تهران ۱۴۰۳ | سی و پنجمین نمایشگاه تخصصی بین المللی کتاب سال 1403

تاریخ برگزاری نمایشگاه کتاب

صفحه تخصصی نمایشگاه کتاب

نمایشگاه کتاب تهران به عنوان یکی از بزرگترین رویدادهای فرهنگی ایران هرساله در اردیبهشت ماه برگزار می شود.

در این صفحه می توانید اخبار مربوط به سی و پنجمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب سال 1403، اطلاعات برگزار کننده ،معرفی برندهای برتر و گفت و گو با مدیران این صنعت، لیست مشارکت کنندگان به همراه راهنمای جامع خدمات نمایشگاهی، غرفه سازی و تاریخچه نمایشگاه را مشاهده کنید.

برگزار کننده: برگزار کننده موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران

گاه شمار نمایشگاه بین المللی کتاب

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه

برای مشاهده تقویم برگزاری کلیه نمایشگاه های کتاب در کشور و جهان به لینک زیر مراجعه فرمایید

نمایشگاه کتاب

اخبار نمایشگاه کتاب

آرشیو اخبار >

برگزار کننده نمایشگاه کتاب

موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزارکننده سی و پنجمین دوره نمایشگاه کتاب تهران در سال 1403 می باشد.

راه های تماس با موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران :

لوگوی نمایشگاه کتاب تهران

ثبت نام در نمایشگاه بین المللی کتاب سال 1403

جهت ثبت نام و دریافت هرگونه اطلاعات درباره این نمایشگاه لطفا از طریق این لینک وارد سایت رسمی برگزارکننده نمایشگاه گردید.

دسترسی سریع به صفحات مرتبط با نمایشگاه کتاب

ثبت نام و درج مشخصات شرکت در سایت اخبار نمایشگاه

برای درج اطلاعات و مشخصات شرکت خود در لیست فعالان حوزه ی فعالیت تخصصی خود در سایت لطفا فرم ذیل را تکمیل کنید:

همه چیز درباره نمایشگاه کتاب

کتاب قدمتی پنج هزارساله دارد. کتاب‌های نخستین به شکل لوح‌های گلی بودند، اما با گذشت زمان، با توجه به دسترسی بشر به امکانات جدید و تغییر نیاز بشر به ارتباطات و اطلاعات، شکلِ کتاب‌ها تکامل یافت. قبل از اختراع ماشین چاپ، نسخه‌برداریِ کتاب‌ها، تنها، از طریق رونویسی از کتاب‌ها امکان‌پذیر بود که تولید کتاب را بسیار کُند و دشوار می‌کرد. و در صورت اشتباه‌هایی در نوشتن نویسنده، مجبور به نوشتن دوبارهٔ آن برگ از کتاب می‌شد (در صورتی که در آغاز بر روی برگ کاغذ نوشته و سپس به صورت کتاب درمی‌آمد) اما در سال ۱۴۳۹، با اختراع ماشین چاپ توسط یوهانس گوتنبرگ آلمانی، تحول بسیار بزرگی در صنعت نشر کتاب صورت گرفت.

مهمترین کتیبه همه دوران های تاریخی، کتیبه داریوش در کوه بیستون است. دوران آشوری، بابلی و عیلامی دورانی است که اولین کتابها تنها در یک صفحه نوشته می شدند.

اولین و مهمترین کتابخانه جهان کتابخانه آشور بانی پال بود که تعداد ۹۱۰ هزار لوح نوشته شده داشت. پس از آن زمان، صفحه کتاب بر دیوار کوه لوح گلی ،پاپیروس یا حتی پوست و چرم بود تا وقتی که خط مدور در خط پدید آمد.

در دوران ساسانیان آموزش خواندن و نوشتن به بعضی از طبقات اختصاص داشت. «یزد گرد سوم»به کتاب و کتابت توجه کرد و حتی «ارداویراف نامه» و«خدای نامه» که اساس شاهنامه هستند، در آن دوره جمع آوری شدند. با ورود اسلام به ایران و تغییر و تحولات اجتماعی ،جامعه فشرده ساسانی باز شد و خود را بازیافت.

شاهنامه فردوسی»، «التفهیم» و سایر کتابهای ابوریحان بیرونی، «شفا» و «قانون» ابن سینا ،«الحاوی» زکریای رازی، کتابهای فارابی و…هر کدام نشانه هایی از فکر و اندیشه و هویت و مفهوم ایرانی است.

روایت است که شاه عباس صفوی، مانع ورود ماشین چاپ به ایران شد ، در حالی که این دستگاه مهمترین اختراع عصر رنسانس بود و باعث وقوع رنسانس در اروپا شد. این ماشین، علم و کتاب را از انحصار خواص بیرون آورد و به عوام رساند و موجب توسعه ای عظیم شد.

نگاهی به ادوار نمایشگاه تخصصی کتاب

نخستین دوره این نمایشگاه در جمهوری اسلامی ایران از ۱۴ تا ۲۲ آبان ماه سال ۱۳۶۶ در محلّ نمایشگاه های بین‌المللی تهران  برگزار شد.

سال 85 برای آخرین بار، این نمایشگاه در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد.

به خاطر ترافیک شدید و مشکلات ناشی از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران، برای نخستین بار نمایشگاه کتاب در محل مصلی تهران برگزار شد.

در سال ۱۳۸۷ بیست و یکمین دورهٔ نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور 1900 ناشر داخلی و 770 ناشر خارجی برگزار شد.

در این دوره کتاب‌هایی در موضوعات علوم‌انسانی، فلسفه، ادبیات، علوم اجتماعی، هنر و معماری، علوم پایه و کاربردی، علوم رایانه، فناوری اطلاعات، علوم پزشکی، و مهندسی و فناوری به زبان‌های فارسی، انگلیسی، عربی، آلمانی، فرانسوی، ترکی، ارمنی، روسی، اسپانیایی، ایتالیایی، اردو، ژاپنی، کره‌ای و زبان‌های آفریقایی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفت.

بیست و دومین دوره این نمایشگاه در روزهای ۱۶ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۸ در مکان مصلی تهران برگزار شد، این نمایشگاه با مشارکت ۱۹۸۲ ناشر ایرانی و ۱۷۰۰ ناشر خارجی از ۷۸ کشور جهان  در روز پانزدهم اردیبهشت با حضور محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور سابق ایران و محمدحسین صفار هرندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح شد در این نمایشگاه ۲۰۷ هزار عنوان کتاب در بخش ناشران داخلی و ۷۰ هزار عنوان کتاب در بخش لاتین ارائه شد.

بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در روزهای ۱۵ تا ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۹ در مکان مصلی تهران برگزار شد.

این نمایشگاه در روز ۱۵ اردیبهشت با حضور محمد گلپایگانی، محمدرضا رحیمی، سید محمد حسینی، مرتضی بختیاری، مرتضی تمدن و محسن پرویز آغاز به کار کرد. در این نمایشگاه در حدود ۱۱۲۹ ناشر داخلی و ۹۸۰ ناشر خارجی از ۸۰ کشور جهان شرکت کردند. سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اعلام نمود که بیش از ۵ میلیون نفر از این نمایشگاه بازدید نموده‌اند و ۵۵ درصد بازدیدکنندگان شهرستانی بودند. میانگین بازدید روزانه از نمایشگاه ۵۰۰ هزار نفر بود و بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان نیز خرید کتاب انجام گرفت.

بیست و چهارمین دوره این نمایشگاه طی روزهای ۱۴ تا ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ در مکان مصلی تهران برگزار شد.

در این نمایشگاه ۲۳۳۸ ناشر داخلی با ۲۰۸ هزار عنوان کتاب و ۱۶۱۴ ناشر خارجی با ۱۹۶ هزار و ۲۰۰ عنوان کتاب از ۶۷ کشور جهان شرکت کردند.

بیست و پنجمین دوره این نمایشگاه با حضور 2500 ناشر در روزهای ۱۳ الی ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۱ در مصلای تهران برگزار شد.

بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران طی روزهای ۱۱ الی ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ در مصلای تهران برگزار شد و علاوه بر ارائه کتب و نشریات گوناگون ، محصولات نرم افزاری نیز در بخش نشر الکترونیک عرضه شد.

بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از دهم الی بیستم اردیبهشت ۱۳۹۳ (۳۰ آوریل الی ۱۰ می ۲۰۱۴) در مصلای تهران برگزار شد.

بیست و هشتمین دوره این نمایشگاه از شانزدهم الی بیستم و ششم اردیبهشت ۱۳۹۴ (۶ می الی ۱۶ می ۲۰۱۵) در مصلای تهران برگزار شد. در نمایشگاه بیست و هشتم بیش از۳۰۰ هزار عنوان کتاب داخلی و ۱۶۵ هزار کتاب خارجی در معرض دید علاقه‌مندان و بازدیدکنندگان قرار گرفت.

بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از پانزدهم تا بیستم و پنجم اردیبهشت ۱۳۹۵ (۴ تا ۱۴ مهٔ ۲۰۱۶) در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد.پوستر این دوره از نمایشگاه را حسن کریم‌زاده طراحی کرد.

سی امین دوره این نمایشگاه از پانزدهم تا بیستم و پنجم اردیبهشت ۱۳۹۶ (۴ تا ۱۴ مهٔ ۲۰۱۷) در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد.

سی و یکمین دوره این نمایشگاه در اردیبهشت 97 با شعار «نه به کتاب نخواندن » در مصلی امام خمینی افتتاح شد. در سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 2050 ناشر داخلی و 132 ناشر خارجی کتاب های خود را عرضه کردند.میهمان ویژه این دوره نمایشگاه کتاب، کشور صربستان است غرفه این کشور در نیم طبقه بالای شبستان واقع شده است. همچنین نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت امسال پس از دو سال وقفه برنامه های خود را در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ارائه کرد.

تفاوت نمایشگاه این دوره  با سال های گذشته در این است که فضای مسقف نمایشگاه کتاب افزایش پیدا کرده است و ناشران بیشتری در فضای مسقف غرفه دارند.

سی و دومین دوره این نمایشگاه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، وزیر فرهنگ چین و سفرا و نمایندگان فرهنگی این كشور در مجموعه چهل سرای مصلای امام خمینی (ره) افتتاح شد. این دوره  با شعار«خواندن توانستن است» با حضور دو هزار و ۴۰۰ ناشر داخلی و ۸۰۰ ناشر خارجی از 4 تا 14 اردیبهشت ماه 98 در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد

مطالب پیشنهادی

انتشار دهید