نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان روز یکشنبه 6 مردادماه 1398 در نمایشگاه بینالمللی تهران آغاز به کار کرد.
در مراسم گشایش این نمایشگاه که گستردهترین و تاثیرگذارترین رویداد نمایشگاهی کشور در صنعت ساختمان و بخش مسکن محسوب میشود، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، بهمن حسینزاده رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ج.ا.ایران، بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران، سیدفرید موسوی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، نمایندگان ارشد برخی بانکها و جمعی از فعالان بخش خصوصی در ساخت حضور داشتند.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در آئین گشایش نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان برضرورت عبور از سنتیسازی یا بساز و بفروشی در صنعت ساختمان و ورود به صنعتیسازی و انبوهسازی در این رشته تاکید کرد و یادآور شد که صنعتی سازی به کاهش زمان ساخت، کاهش قیمت مسکن و افزایش کیفیت ساختمان کمک خواهد کرد.
رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت هم تسهیل ورود سرمایهگذاران به حوزه تولید و بهبود فضای کسب و کار از جمله در بخش ساختمان و مسکن را اولویت دولت ذکر کرد و گفت: تعداد مجوزها برای شروع کار یک تولیدکننده را تا جایی که میتوانیم کاهش خواهیم داد.
بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون هم، برگزاری پررونق و موفق نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان را نتیجه همکاری تنگاتنگ و مطلوب اتاق تعاون و شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی دانست و خواهان تداوم و توسعه این همکاری شد.
به گزارش خبرنگار «اقتصاد و نمایشگاه» در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان که تا پایان روز 9 مردادماه جاری در فضایی به وسعت 80 هزارمترمربع شامل 25 سالن نمایشگاهی در حال برگزاری است، 950 شرکت ایرانی و 9 شرکت خارجی به صورت پاویون و نمایندگی از کشورهای ترکیه، کره جنوبی، اردن، ایتالیا، چین، اسپانیا و امارات متحده عربی مشارکت دارند و نوآوریهای خود در زمینه تولید انواع مواد اولیه، ماشینآلات، تجهیزات ساختمانی و خدمات فنی و مهندسی را در معرض مشاهده و قضاوت مخاطبان گذاشتهاند.
این نمایشگاه پراهمیت را اتاق تعاون مرکزی ایران برگزار کرده است.
گزارش کامل «اقتصاد و نمایشگاه» از این رویداد مهم اقتصادی و نمایشگاهی پیش روی شماست.
وزیر راه و شهرسازی:
افزایش بهرهوری در صنعت ساختمان با صنعتیسازی
محمد اسلامی درباره تاثیر صنعتیسازی در صنعت ساختمان گفت: وقت آن رسیده است که سنتیسازی (بساز و بفروشی) را که باعث اتلاف مصالح، اتلاف منابع و اتلاف انرژی است کنار بگذاریم و به صنعتیسازی برسیم. صنعتیسازی هم در زمان، هم در قیمت و هم در کیفیت بهرهبرداری در دوره عمر کمک میکند وباعث افزایش بهرهوری میشود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی در نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان در جمع خبرنگاران در توضیح صنعتی سازی ساختمانها گفت: خوشبختانه در کمتر از یک دهه گذشته تحول اساسی در صنعت ساختمان ایجاد شده است. ما برای پیشرفت نیاز داشتیم که تحولی اساسی در مصالح ساختمانی و تاسیساتی بهوجود بیاید و لوازمی تولید شود که بتواند صنعتیسازی را پشتیبانی کند و خوشبختانه این اتفاق افتاده است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در غرفههایی که امروز در این نمایشگاه بازدید کردیم، تولیدکنندگان نشان دادهاند که در تراز کشورهای پیشرفته قرار گرفتهاند و توانستهاند سهم بازار صادراتی داشته باشند. در بازدید از این نمایشگاه دیدیم که خوشبختانه همه محصولات، تولیدکنندگان به فروش میرسد و اذعان داشتند که یک سوم این تولیدات صادر میشود.
اسلامی افزود: بهخاطر اینکه بتوانیم صنعتیسازی را رونق دهیم، نیاز بود که مبحث ۱۱ در خصوص مباحث مقررات ملی ساختمان را، تغییرات اساسی دهیم و این اتفاق افتاده است. مبحث ۱۱ که پشتیبان، هدایتکننده و مشوق صنعتیسازی است، نهایی شده و بهزودی اعلام میشود.
وی رونق ساخت و ساز را مساله مهمی دانست و درباره نقش صنعتیسازی در طرح اقدام ملی گفت: برنامه این است که در تولید مسکن، حداقل سالیانه، احداث ۴۰۰ هزار واحد باید با اراده و پشتیبانی دولت اتفاق بیافتد، در کف طبیعی سالانه تولید مسکن ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار واحد توسط خود مردم بهصورت صنعتی یا سنتی در حال تولید است. صنعتیسازی شتاب میدهد که بتوانیم رونق ساختمان را در بخش تولید داشته باشیم و این موضوع جذاب و کشندهای است که محصولات تولیدی را جذب کند.
وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: امیدوارم سازندگان بهویژه مهندسان مشاور در نقشههایی که تولید و طراحی میکنند و در جزئیات از این تولیدات در ساختمان و تاسیسات استفاده کنند تا با ایجاد بازار و مشوقهایی که امروز در قانون برای صنعتیسازی وجود دارد و پیشبینی شده است، بتوانیم به صنایع مقیم رونق دهیم و مردم بتوانند از کیفیت آن استفاده کنند. وقت آن رسیده است سنتیسازی که باعث اتلاف مصالح، اتلاف منابع و اتلاف انرژی است را کنار گذاریم. منظور از سنتیسازی، بساز و بفروشی است که کار پسندیدهای نیست و در این دوران که به تحولی نیاز داریم تا منابع را بهینه استفاده کنیم، راهحل این است که به سمت کالاهای نوین برویم و از تکنولوژیهای جدید استفاده کنیم.
اسلامی با بیان اینکه صنعتیسازی، هم در زمان، هم در قیمت و هم در کیفیت بهرهبرداری در دوره عمر کمک میکند توضیح داد: زمانی که سرعت ساخت بالا میرود، زمان ذخیره میکنیم و قیمت تمام شده کاهش پیدا میکند و زمانی که ملاحظات زیست محیطی و مصرف بهینه انرژی را رعایت کنیم، کمک میکند که هزینههای دوره عمر کاهش پیدا کند. پس هم اتلاف انرژی نداریم و هم استهلاک کمتری داریم و بهرهوری افزایش پیدا میکند.
وزیر راه و شهرسازی در پایان درباره نقش بخش تعاون در خروج بازار مسکن از رکود با توجه به اینکه برگزارکننده نمایشگاه صنعت ساختمان است گفت: در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم از ظرفیت اتاق تعاون و بخش تعاونی برابر ضوابط ساخت و ساز استفاده کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت:
تسهیل ورود سرمایهگذاران به صنعت ساختمان
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تسهیل ورود سرمایهگذاران به حوزه تولید و بهبود فضای کسب و کار اولویت و تاکید دولت است و میانگین صدور مجوز برای واحدهای کوچک و متوسط را به ۴.۳ روز رساندهایم که این میانگین پیش از این بالای 10 روز بوده است.
رضا رحمانی پس از بازدید از نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان تهران در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در گفتگو با خبرنگاران، بیان کرد: بهبود فضای کسب و کار یکی از اولویتهای امسال است.
وی در خصوص مشکل تعدد مجوزها در شروع کار برای ورود تولیدکنندگان و سرمایهگذاران به عرصه تولید، تصریح کرد: تسهیل این موضوع را به ویژه امسال که سال رونق تولید است به صورت جدی در برنامه داریم و تعدد مجوزها را برای شروع کار یک تولیدکننده تا جایی که میتوانیم کاهش میدهیم. وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در حوزه کاری وزارتخانه بعضی مجوزها را کاهش و برخی را حذف و تعدادی را ادغام کردیم که امسال نیز به صورت جدی این موضوع را دنبال میکنیم.
رحمانی با اشاره به اینکه تسهیل ورود سرمایهگذاران به حوزه تولید و بهبود فضای کسب و کار اولویت و تاکید دولت نیز هست، گفت: این موضوع به صورت جدی دنبال میشود تا هم تعداد مجوزها برای ورود کم شود و هم ارایه خدمات به صورت پنجره واحد و تحت وب و الکترونیکی باشد تا نیاز به حضور فیزیکی افراد کاهش پیدا کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان ۴۰ شرکت استارتآپی مشارکت دارند و حضور استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان سبب توسعه جهشی این بخش خواهد شد.
وی افزود: بسیاری از کالاهایی که در این نمایشگاه عرضه شده است به کشورهای اروپایی صادرات می شود و نشانگر این است که سطح تکنولوژی، کیفیت و قیمت این کالاها قابل رقابت در بازارهای جهانی است.
رحمانی با اشاره به اینکه در بسیاری از رشتههای صنعت ساختمان ظرفیت تولید مازاد نیز داریم، تصریح کرد: به عنوان نمونه ظرفیت تولید مان در کاشی و سرامیک دو برابر مصرف کشور است که این ظرفیت مازاد می تواند به سمت صادرات برای ارز آوری بیشتر سوق داده شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: این ظرفیتهای مطلوب ایجاد شده، هم در صنعت ساختمان در داخل کشور تاثیر خود را نشان می دهد و هم در صادرات این کالاها و خدمات فنی و مهندسی مرتبط تاثیر خود را دارد و شرکت های معتبر داخلی در کشورهای همسایه خود را در این حوزه نشان داده اند.
رحمانی با اعلام اینکه تحریمها با نوسانات ارزی که به وجود آورده توجیه صادرات را در این حوزه بیشتر کرده است، گفت: در حوزه واردات نیز گلوگاههایی که بوده شناسایی شده است و به سمت ساخت داخل میرویم چرا که در این حوزه دارای منابع خدادای هستیم.
وی ورود استارتآپها را سبب توسعه این صنعت دانست و گفت: نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید که برگزار کردیم در واقع پیوند دانشگاه و شرکتهای دانش بنیان با همه بخشهای صنعت بوده است.
رحمانی در ادامه افزایش سطح کیفی محصولات و تولید با دانش روز دنیا را از مزیتهای حضور استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان دانست و تصریح کرد: امسال یکی از محورهای هفت گانه برنامههای وزارت صمت موضوع فناوری و حضور شرکتهای دانش بنیان در تولید است که در قالب چند برنامه با وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری پیگیری میکنیم.
وزیر صمت همچنین در بازدید از نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان اعلام کرد: «نوآوری باز» حضور استارتآپها در نمایشگاه را پررنگ کرده است.
وزیر صمت از عملکرد شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی ج.ا.ایران در برگزاری نمایشگاه صنعت ساختمان نیز تقدیر کرد .
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی جمهوری اسلامی ایران، «رضا رحمانی» رویکرد «نوآوری باز» در برگزاری این نمایشگاه را بسیار سودمند توصیف کرد و حضور بیشتر استارتآپها در نمایشگاههای ایران را یکی از مولفه های رویکرد «نوآوری باز» دانست و افزود: حضور استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان از الزامات رشد صنایع ما محسوب میشود و هفته قبل نیز نمایشگاه توانمندیهای ساخت داخل را داشتیم که توسعه پیوند شرکتهای دانش بنیان با همه صنایع را در آن شاهد بودیم .
وزیر صمت اعلام کرد: در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان نیز 40 استارتآپ حضور دارند و موجب توسعه جهشی این بخش خواهند بود و این پدیده افزایش سطح کیفی محصولات این صنعت را هم به دنبال خواهد داشت .رحمانی یادآور شد: یکی از محورهای هفتگانه وزارت صنعت، معدن و تجارت استفاده از فناوری و نفوذ شرکتهای دانش بنیان در صنایع ما است که در غالب چند برنامه پیگیر آن هستیم .وی همچنین از همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت علوم و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص حضور پررنگ شرکتهای دانش بنیان در صنایع خبر داد .