عبدالکریم جلالی مدیر برگزاری هجدهمین نمایشگاه بینالمللی تاسیسات ساختمان و سیستمهای سرمایشی و گرمایشی در گفت و گو با نشریه اقتصاد و نمایشگاه برنامههای نمایشگاه تاسیسات ساختمان برای حفظ محیط زیست و آموزش حرفهای را مطرح کرد؛ نمایشگاه بینالمللی تاسیسات ساختمان و سیستمهای سرمایشی و گرمایشی از 29 مهر تا پایان روز 2 آبان 98، با مشارکت 500 شرکت شامل 415 بنگاه اقتصادی ایرانی و 85 شرکت خارجی هجدهمین دوره خود را برپا کرده است.
دکتر عبدالکریم جلالی مدیر برگزاری نمایشگاه و مدیرعامل شرکت نمانگر در گفتگو با «اقتصاد و نمایشگاه» گفت: ما امسال برای هجدهمین نمایشگاه بینالمللی برنامه های متعدد و نوآورانهای تدارک دیدهایم که از جمله آنها برگزاری پاویون ویژه مهندسین در جهت تکریم بازدیدکنندگان نمایشگاه میباشد. برنامه دوم برگزاری سمپوزیوم علمی و کاربردی در خصوص گازهای جدید در صنعت تهویه و تبرید است که در جهت حفظ محیط زیست و همچنین کاهش آثار گازهای گلخانهای میتواند موثر باشد. این سمپوزیم با همکاری یک هیات آلمانی متشکل از چند شرکت و موسسه آموزشی فعال در حوزه محیط زیست و این حوزه هستند برگزار میشود. از جمله موارد دیگر، حضور پررنگ شرکتهای دانش بنیان در نمایشگاه است که با افزایش 40 درصدی مشارکت دانش بنیانها در نمایشگاه امیدواریم برگزاری نمایشگاه آثار پرخیز و برکتی برای صنعت و تجارت این بخش داشته باشد.
به گفته دکتر جلالی این دور از نمایشگاه در مجموع در فضای 35 هزار متر مربع در حال برگزاری است و در کل نسبت به سال گذشته بخش داخلی افزایش قابل توجه 30 درصدی داشته است. همچنین از نظر تعداد شرکتکننده هم افزایش قابل توجهی در حد 20-25 درصد در تعداد شرکتکنندگان بخش داخلی داشتهایم. البته در بخش خارجی با کاهش محدودی مواجه بودیم. ولی خوشبختانه به نظر میرسد شرکتهای تولید کننده پرسابقه و توانمند ایرانی از فرصت طلایی شرایط موجود بهرهبرداری خوب و کاملی داشتهاند تا بتوانند سهم بازار بیشتری را نصیب خود کنند.
مدیرعامل شرکت نمانگر افزود: ما امسال در نمایشگاه، سمپوزیومی را برگزار خواهیم کرد. این همایش بزرگ با حضور مهندسین تاسیسات که عضو نظام مهندسی هستند در روز اول آبان ماه برگزار خواهد شد. این همایش هم گردهمایی مهندسین تاسیسات و مکانیک است و هم یک دوره آموزشی مدیریت مصرف آب در تاسیسات مکانیکی که توسط سازمان نظام مهندسی برگزار خواهد شد و جزو موضوعات مهم و تاثیر گذار خواهد بود. در کنار آن کارگاه های متعددی در زمینه تکنولوژیهای جدید و آخرین محصولات و تولیدات و نوآوریها در حوزه تولید کالاهای مرتبط با این نمایشگاه برگزار خواهد شد
به گفته دکتر جلالی تسهیلاتی که برای بازدیدکنندگان درنظر گرفته شده گسترده و ابتکاری است. از جمله برای اولین بار در تاریخ نمایشگاهی کشور پاویون ویژهای داریم که در جهت تکریم بازدیدکنندگان محترم میباشد. مهندسان تاسیسات را در پاویون ویژه پذیرایی میکنیم و میزبانشان هستیم و امیدواریم این کار خوب و مهم را در نمایشگاه های دیگری که خودمان برگزار میکنیم نهادینه کنیم و خواهیم کوشید دستاورد خوبی باشد که در سایر نمایشگاهها هم اگر موثر باشد به کار گرفته شود. در کنار آن، برای مشارکت کنندگان محترم هم فرصتهایی برای تشکیل جلسات b2b و استفاده از نظرات اساتید فن در حوزههای مختلف در قالب کارگاهها پیشبینی شده است.
وی یادآور شد: در سالی که به عنوان رونق تولید نامگذاری شده، تلاشی که در این حوزه میتوانستیم بکنیم موضوع تعمیق ساخت داخل بوده که خوشبختانه خیلی از محصولاتی که در حوزه کالای صنعت تاسیسات و تهویه مطبوع و سرمایشی و گرمایشی در کشور تولید می شود، بخش قابل توجهی تولید داخل هستند و به نظر میرسد که می شود گفت در حدود 75 درصد محصولات ما عمق ساخت داخل دارند و داخلیسازی شدهاند.
دکتر جلالی افزود: محدودیتهایی که در شرایط فعلی اقتصاد کشور با آن مواجه هستیم، تحریمها و مباحث قیمت ارز و بخشی هم رکود برخی صنایع از جمله ساخت و ساز و همچنین موضوعات عمرانی است که در توسعه این نمایشگاه تاثیرگذار است ولی خوشبختانه شرایط نسبت به گذشته بهتر شده و امسال شرایط ایدهآلتری داریم. امیدواریم با تثبیت قوانین و مقررات و برنامههای بلندمدت به ویژه در حوزه صدور مجوزهای نمایشگاهی، نمایشگاهها هر دوره قویتر و پرثمرتر از دوره پیشین خود برگزار شوند.