نمایشگاه ها

اقتصاد و نمایشگاه‌ : گفت و گو با شرکت تجهیزات پزشکی ” توسان “

به گزارش پایگاه خبری اخبار نمایشگاه ها، شرکت تجهیزات پزشکی “توسان” فعالیت خود را در زمینه تجهیزات پزشکی مراقبت از نوزادان از سال 1361 آغاز کرد.

این شرکت با هدف ابداع راهکارهای موثر نوآورانه در کاهش هزینه های مراقبت و بهبود زندگی نوزادان، قدم به عرصه طراحی و تولید محصولات پزشکی این حوزه گذاشت.

بنیانگذار و طراح اصلی تولیدات شرکت توسان، مرحوم مهندس علی رضایی بود که مدرک کارشناسی ارشد الکترونیک از دانشگاه تریر آلمان داشت و توانست با اتکا به این تخصص، ابداعات متنوعی در حوزه تجهیزات پزشکی الکترونیکی نوزادان داشته باشد.

پس از وی، پسرش “مهران رضایی” مدیریت کارخانه را برعهده گرفت که او نیز فارغ التحصیل کارشناسی ارشد از دانشگاه ملبورن استرليا در شاخه های امنيت شبكه و هك (network security &hack) است.

به مناسبت برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی ایران هلث و حضور شرکت توسان در این نمایشگاه بر آن شدیم تا با “مهران رضایی” مدیرعامل و برنامه ریز این شرکت در خصوص عملکرد و تولیدات آن در حوزه تخصصی تجهیزات پزشکی نوزادان به گفت و گو بنشینیم :

● در ابتدا راجع به فعالیت و محصولات تولیدی این شرکت توضیح دهید…

شرکت “توسان” پیشگام در تولید محصولات تخصصی سیستم های احیا نوزاد در ایران بوده است .

اولین محصول این شرکت ” انکوباتور نوزاد” یا “مژده” است. این دستگاه اصلی ترین محصول این شرکت است که از سال 1361 تا کنون تولید شده است. محصولات دیگر این شرکت، شامل فتوتراپی خانگی، فتوتراپی اینتنزیو، کات نوزاد، هود اکسیژن و هد هلدر است.

جدیدترین پروژه این شرکت فتوتراپی خانگی است که در نمایشگاه دانمارک ارایه و برنده جایزه شد. تا کنون 25 دستگاه و محصول تولید کرده ایم و تا یک سال دیگر هم حدود 5 دستگاه دیگر طراحی می کنیم که جزو دستگاه های های منحصر و دارای تکنولوژی بالاست و با دستگاه های آلمانی کاملا رقابت می کند.

● فعالیت های شرکت تحت مدیریت جنابعالی بر چه اصل و اساسی استوار است و با چه محوری دنبال می شود؟

فعالیت توسان برای توسعه نوآوری متمرکز بر کاهش هزینه ها، افزایش بهره وری و ارتقا کیفیت محصولات صادراتی به کشورهای مختلف دنیا استوار است. این شرکت قصد دارد در بازار تکنولوژی و تجهیزات پزشکی احیای نوزاد پیشتاز و در صدر باشد.

هدف ما تنها یک “تولید کننده بودن” نیست ، بلکه در نظر داریم راهنما و پیشرو برای روش های جدید چالش برانگیز درمان و آموزش پزشکی باشیم.

●  آمار شتغالزایی شرکت چگونه است؟

به طور مستقیم 90 نفر در کارخانه مشغول به کار هستند و حدود 400 نفر نیز به صورت غیر مستقیم با شرکت همکاری دارند.

●آیا تحریم ها و موانع اقتصادی بر فعالیت های شما تاثیر داشته است؟

بله ، زیرا بسیاری از قطعاتی که مورد نیاز دستگاه های ما است و ما برای طراحی به آنها احتیاج داریم، آمریکایی است و به ایران وارد نمی شود.

بسیاری از قطعات دیگر نیز باید اول به استرالیا و عراق فرستاده شود و بعد به ایران بیاید که همین موضوع مراحل کار را بسیار دشوار کرده است. بنابراین بسیاری از قطعاتی که به ایران وارد نمی شود را ما خودمان طراحی می کنیم و به نوعی، تحریم ها را دور می زنیم و کار خود را به سرانجام می رسانیم.

مشکل بزرگ ما، خود تحریمی و مشکلاتی است که برای ما به وجود می آورند. مثلا یک شرکت به نام دیوید   ؟  در چین وجود دارد که کل بودجه سال   ؟    چین به این شرکت تعلق می گیرد و به ایران نیز نمایندگی داده است. در واقع این شرکت هیچ کار مفیدی انجام نمی دهد و تنها کاری که می کند این است که ارز را از کشور خارج می کند. مثلا سال گذشته 276 هزار ارز نیمایی    ؟    را از کشور خارج کرد؛ این در حالی است که هیچ حمایتی از تولیدکنندگان ایرانی نمی شود.

●سهم شرکت شما در بازار داخل چقدر است ؟

به طور تقریبی بیست هزار دستگاه روشن و فعال در بیمارستان ها داریم. حتی دستگاه های 30 سال پیش ما هنوز کار می کند. البته با ورود چینی ها سهم ما در بازار داخل کم شده است اما تا پنج سال پیش نزدیک 90 درصد بازار در اختیار ما بود.

●در راستای توسعه و ارتقا محصولات خود، چه اقداماتی کرده اید؟

برای توسعه و ارتقا محصولات ، شرکت توسان همیشه در صدد جذب تکنولوژی های نوین بوده است و تیم توسعه و طراحی این شرکت همواره مطابق با استانداردهای بین المللی عمل می کند. به طوری که محصولات توسان نه تنها در معروف ترین بیمارستان های ایران مورد استفاده قرار می گیرد بلکه به بازار کشورهای جهان نیز راه یافته است .

●وضعیت صادرات شرکت چگونه است و به کدام کشورها صادرات دارید؟

آمار صادرات شرکت بسیار مطلوب است و ما به 35 کشور صادرات داریم.

روسیه، ترکیه، آلمان، لبنان، عراق، مراکش، لیبی، یمن، امارات متحده عربی، عربستان صعودی، فرانسه از جمله کشورهایی هستند که محصولات ما به بازارشان راه یافته است.

جالب است بدانید که برخی دستگاه ها را به نام کشور فرانسه برایشان تولید می کنیم و به تازگی با استرالیا نیز فعالیت تجاری خود را آغاز کرده ایم.

به جرات می توان گفت اگر کارخانه ای هنوز با وجود مشکلات متعدد در حال فعالیت است، تنها به دلیل صادرات محصولات است.]

نمایشگاه ایران هلث را چگونه ارزیابی می کنید و این نمایشگاه تا چه حد توانسته برای صنف شما مفید باشد؟

در این نمایشگاه شرکت می کنیم تا بگوییم حضور داریم.چند ماه دیگر نمایشگاه دوسلدورف آلمان برگزار می شود که در آن با 5 محصول جدید شرکت می کنیم که برای شرکت ما بازدهی

بیشتری دارد.

● از پدرتان، بنیانگذار شرکت توسان و خدماتی که برای جامعه پزشکی کشور داشته اند، بگویید.

بسیاری از دستگاه های شرکت توسان را پدرم طراحی کرده است.

مثلا او دستگاهی را طراحی کرد که با طول موج خاص 470 نانو متر از تمام زوایا به نوزاد نور می تاباند و باعث می شود که بیماری زردی نوزادان از بین برود، در حالی که قبل از ساخت این دستگاه برخی نوزادان که درصد بیلی روبینگشان  ؟  بالا بود، باید خونشان تعویض می شد و دچار عقب ماندگی ذهنی می شدند. این در حالی است که شرکت های فرانسوی هم از مدل دستگاه ما طراحی کردند.

مرحوم مهندس رضایی دستگاه های متعددی طراحی کرده است؛ مثلا “ترانسفر پرتابل” دستگاهی برای انتقال و حمل و نقل نوزادان به بیمارستان است که دستگاهی حیاتی است و بسیاری از دستگاه هایی که توسط پدر طراحی شده هنوز هم تولید می شود.

زمانی که پدر در آلمان تحصیل می کرد، از شرکت زیمنس پیشنهاد کار گرفت. من هم از گوگل استرالیا پیشنهاد کار داشتم و هر دو هم خارج از کشور بودیم اما به ایران برگشتیم چون فکر می کردیم اگر در خارج از کشور بمانیم، دیگر هیچ تولید کننده ای در ایران باقی نمی ماند.

پدر من می توانست در آلمان بماند ولی به خاطر مردم و کشورش به ایران برگشت اما هیچ جوابی نگرفت و از او قدردانی نشد. در زمان جنگ شرکت های مانند ما واقعا کمک کردند تا بیماران از مرگ نجات پیدا کنند و نوزادان سالم بمانند. او قیمت محصولات و دستگاه ها را پایین می گذاشت و سعی می کرد که کمترین سود را دریافت کند. حتی از سفارت کانادا پیشنهاد داشتیم که برای احداث کارخانه زمین واگذار کنند و هزینه های تولید را نیز تقبل کنند اما پدرم در پاسخ، گفت که فقط برای ایران و مردم کشورمان، کار می کند.

مرحوم رضایی وقت و انرژی خودش را روی این کار گذاشت و زندگی خود را نیز به خاطر همین کار از دست داد، زیرا به علت استرس و فشار های زیادی که به او وارد شده بود سرطان مغز گرفت. وی هیچ علاقه ای به مادیات نداشت و همیشه می گفت من به خاطر پول کار نمی کنم و فقط برای علم کار می کنم . سخنش همیشه این بود که تولید کننده یا باید دیوانه باشد یا عاشق که به کار تولید بپردازد و مرحوم پدرم واقعا عاشق بود.