نمایشگاه ها

Search
Close this search box.

آغاز به کار نمایشگاه های بین المللی لوازم خانگی و فرش ماشینی

مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه فرش ماشینی تهران و بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی لوازم خانگی روز چهارشنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۲ با حضور مهدی برادران معاون صنایع عمومی وزیر صمت، علی اکبر تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع معادن مجلس،  احمدرضا علایی مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی تهران، روسای انجمن های تخصصی صنعت فرش و لوازم خانگی و جمعی از فعالان و متخصصان در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

محمدمهدی برادران و عزت‌الله اکبری تالارپشتی از برخی سالن‌ها و برندهای تولیدکننده فرش ماشینی و لوازم خانگی در نمایشگاه  بازدید کردند و از نزدیک در جریان آخرین وضعیت تولید و همچنین مسایل و مشکلات صنعتگران این حوزه قرار گرفتند.

معاون وزیر صمت در مراسم افتتاح این نمایشگاه ها گفت: مسوولان بانک‌مرکزی نوید این را داده‌اند که زمان تخصیص ارز به تولیدکنندگان کاهش پیدا خواهد کرد و در کنار آن شرط سپرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری برای واحدهای تولیدی نیازمند ارز هم حذف می‌شود.

محمدمهدی برادران، ‌‌‌‌‌‌‌‌‌معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد تخصیص ارز به تولیدکنندگان و گلایه آنها، گفت: این گلایه تولیدکنندگان، شکایت بحقی است. وزارت صمت زمانی می‌تواند از صنعتگران کشور انتظار افزایش تولید داشته‌باشد که بتواند مواد اولیه آنها را بموقع و در سریع‌ترین زمان ممکن تامین کند. تاخیر ۹۰‌روزه در تامین ارز تولیدکنندگان مشکلات زیادی را برای آنها به‌وجود می‌آورد؛ البته این نکته را هم باید یادآور شد که تاکنون جلسات متعددی با حضور مسوولان بانک‌مرکزی و سازمان توسعه‌تجارت برای حل این مساله برگزارشده و در یکی از این جلسات مسوولان بانک‌مرکزی نوید این را داده‌اند که زمان تخصیص ارز کاهش پیدا خواهد کرد و در کنار آن شرط سپرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌گذاری برای واحدهای تولیدی نیازمند ارز هم حذف می‌شود.

 تامین ۳۰ روزه ارز، شرایط ایده‌آل برای رفع مشکلات ارزی تولیدکنندگان

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت از برنامه‌ریزی و تلاش برای تامین ارز تولیدکنندگان خبر داد و گفت: این وزارتخانه زمانی می‌تواند از صنعتگران کشور انتظار افزایش تولید داشته باشد که بتواند مواد اولیه آنها را به‌موقع و در سریع‌ترین زمان ممکن تأمین کند. ایجاد یک نظام مالی مشخص و منطبق بر تعادل مالی که وزیر صمت اخیراً از آن تحت عنوان طرح تولید صادرات محور اشاره کرد می‌تواند راهکار خوبی برای حل این مشکل باشد.

برادران همچنین درباره مدت‌زمان تخصیص ارز به تولیدکنندگان هم گفت: در جلسات مشترک وزارت صمت و بانک مرکزی این اراده وجود دارد که مدت‌زمان تأمین ارز تولیدکنندگان به کمترین زمان ممکن خود تقلیل پیدا کند، اما گاهی پرونده‌هایی از برخی استان‌ها به دست ما می‌رسد مبنی بر اینکه زمان ثبت سفارش، تخصیص و سپس تأمین ارز برای تعدادی از صنعتگران هنوز تغییری پیدا نکرده و آنها همچنان برای دریافت ارز مورد نیاز خود با زحمات و مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به گشایش‌های صورت‌گرفته در عرصه بین‌الملل و نظامات مالی کشور، تمایل مسئولان بانک مرکزی بر این است که در سال رشد تولید، موانع موجود در خصوص تأمین ارز تولیدکنندگان را به حداقل برسانند. در حال حاضر ایده‌آل وزارت صمت این است که تأمین ارز صنعتگران کشور ظرف مدت ۳۰ روز محقق شود، اما با این حال این وزارتخانه در کنار نظر مطلوب خود شرایط و معذوریت‌های بانک مرکزی را هم درک می‌کند.

معاون صنایع عمومی وزیر صمت با بیان این که الان قیمت‌ها در صنعت لوازم خانگی رقابتی است و خیلی وقت‌ها هم کالا پایین‌تر از قیمت مصوب نیز ارائه می‌شود، گفت: ضمانت بالای کالا نشان دهنده این است که تولیدکنندگان ما از محصولات خودشان اطمینان دارند و تولید در داخل کشور بهینه شده است.

محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزیر صمت گفت: چند سال قبل در برخی حوزه‌ها کمبود لوازم خانگی داشتیم و اساسا در برخی موارد خط تولید نداشتیم، علی‌رغم این که در واردات محدودیت ایجاد شده بود، تولید داخلی کفایت نمی کرد، هم در این نمایشگاه شاهد هستید و هم در سطح عرضه در بازار، آمار رشد ما سالانه رشد کرده و در ۶ ماهه اول سال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته، رشد صنعت لوازم خانگی ایران برای همه صاحبان صنایع و مردم عیان است.

برادران افزود: به دنبال این هستیم که در این صنعت داخلی‌سازی را عمق دهیم، به بالای ۶۵ درصد عمق داخلی رسیده‌ایم و محصولاتی داریم که صد درصد داخلی هستند. در همین بازدید از نمایشگاه برخی غرفه‌داران که وارد کننده بودند و یا تحت نام و نشان‌های برندهای کره‌ای تولید می‌کردند اعلام کردند که با اتکا به کارگران و مهندسان ایرانی رشد محصولاتشان را ادامه دادند و به بیش از ۹۰ درصد به داخلی‌سازی و عمق تولید رسیده‌اند که نشان می‌دهد این صنعت به سمت پایدارشدن حرکت می‌کند و امیدواریم این مسیر ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: وزارت صنعت معدن و تجارت به طور مسمتر رضایت مشتری را رصد می‌کند و در صورتی که هر مشتری ابراز گلایه کند سازمان حمایت ورود می‌کند. البته خود تولیدکنندگان نیز به صورت داوطلبانه زمان ضمانت خودشان را افزایش داده‌اند و لوازم خانگی با ابلاغ جدیدی که ما انجام داده‌ایم بالغ بر ۲۴ ماه ضمانت دارد. البته برخی واحدها این عدد را به سه سال یا بالاتر هم افزایش دادند. یک حوزه جدیدی هم که اضافه شده این است که بنا بر هر دلیلی اگر مشتری رضایت نداشته باشد به سمت تعویض بروند. این نشان دهنده این است که تولیدکنندگان ما از محصولات خودشان اطمینان دارند و تولید در داخل کشور بهینه شده است.

معاون وزیر صمت بیان کرد: علاوه بر رشد تولید که باعث فراوانی کالا می‌شود و بحث ضمانت کالا که موجب رضایت مشتری می‌شود و علاوه بر این که ما به سمت عمق داخلی‌سازی این صنعت رفته‌ایم که باعث پایداری می‌شود، امیدوار هستیم که حوزه‌های محصولات جدید را هم دنبال کنیم و به سمت صادرات محصولاتمان هم برویم.

برادران گفت: مردم قبلا پول واریز می‌کردند و ۶ ماه یا یک سال بعد محصول دریافت می‌کردند اما الان کالا را می‌گیرند و در اقساط‌های بلندمدت تسویه می‌کنند. این ظرفیت ایجاد شده و امیدوار هستم رضایت عموم مردم در حوزه لوازم خانگی که یکی از صنایع مهم و اشتغالزای ما است بیش از پیش تامین شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ممنوعیت واردات برندهای خارجی لوازم خانگی، سرنوشت صنعت لوازم خانگی را مشابه صنعت خودرو نخواهد کرد، گفت: این را مردم می‌توانند قضاوت کنند، این صنعت یک صنعت متمایز از سایر صنایع است و عمدتا به بخش خصوصی متصل است، یعنی ما اینجا هیچ انحصار یا تولیدکننده داخلی نداریم که متصل به یک شرکت شبه دولتی باشد که بخواهد بازار را به سمت انحصار ببرد. رقابت در درون بخش خصوصی است و این رقابت این صنعت را متمایز از صنعت خودرو کرده است.

معاون وزیر صمت اظهار کرد: صنعت خودرو هنوز مشمول استثنای حمایتی قرار گرفته است و به نوعی باید مسیری که لوازم خانگی رفت را خودرو هم برود و رشد تولید، خصوصی سازی و ارتقای رضایت مشتری رخ دهد.

وی گفت: در این نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان خاصی هم برای ارائه محصولاتشان و هم تبادل دانش حضور دارند. برای این که نقشه راهبردی صنعت لوازم خانگی ایران بتواند مسیر خود را با قوت ادامه دهد یک کارگروه ملی مستقیما تحت‌نظر وزیر صنعت ایجاد کرده‌ایم.

این مقام مسئول درخصوص قیمت‌گذاری محصولات تولیدکنندگان لوازم خانگی نیز گفت: الان قیمت‌ها رقابتی است و خیلی وقت‌ها هم پایین‌تر از قیمت مصوب نیز ارائه می‌شود.