نمایشگاه ها

اهمیت سیاست گذاری مناسب در توسعه بازارهای صادراتی

مینا شارقی مدیر عامل شرکت نیکان تجارت اوستا: اهمیت سیاست گذاری مناسب در توسعه بازارهای صادراتی

با توجه به توانمندی های شرکت های ایرانی، حمایت دولت و ایجاد بستری مناسب برای حضور تولیدکنندگان در بازارهای منطقه، می تواند نقش مهمی را در افزایش صادرات ایفا نماید.

شرکت نیکان تجارت اوستا در سال ۱۳۵۷ فعالیت خود را در زمینه تولید اجاق گاز آغاز کرد.این شرکت به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در زمینه تولید محصولات برودتی فعالیت دارد و بازار هدف آن تولید محصولات با کیفیت برای اقشار با سطح درآمدی متوسط است.

مینا شارقی مدیر عامل شرکت نیکان تجارت اوستا با بیان این مطالب گفت: از جمله اهدافی که شرکت نیکان تجارت اوستا ایجاد بنکداری در مراکز استان ها است تا با ایجاد زیرساخت های لازم در تمامی شهرها، کالا را با کمترین هزینه ممکن به دست مصرف کننده نهایی برساند.

وی با بیان اینکه این شرکت در زمینه ایجاد اشتغالزایی برای جوانان و متخصصان گام های مهمی را برداشته است؛ اظهار داشت:  در مجموعه ما بالغ بر ۵۰۰ نیرو به صورت مستقیم و 3 هزار نفر به صورت غیرمستقیم فعالیت می کنند.

مینا شارقی در ادامه با اشاره به مشکلات تولیدکنندگان فعال در صنعت لوازم خانگی یادآور شد: از جمله مشکلاتی که تولیدکنندگان و فعالان صنعت لوازم خانگی با آن دست و پنجه نرم می کنند، بحث نوسانات ارزی، عدم ثبات قیمت مواد اولیه و عدم حمایت های لازم از سوی دولت است. در نتیجه علیرغم سرمایه گذاری هنگفت در این صنعت خروجی مطلوبی را مشاهده نمی کنیم.

وی افزود:  به نظر من باید یکی از اولویت های اساسی کشور حمایت از تولیدکنندگان در جهت تولید کالای باکیفیت ایرانی است و این حمایت و تداوم آن باعث ایجاد رونق در همه زمینه ها و عرصه های اقتصادی کشور خواهد شد.

وی با بیان اینکه قاچاق کالا معضل بزرگی برای تولیدکنندگان داخلی است؛ تصریح کرد: بخشی از معضل قاچاق کالا از شهرهای مرزی سرچشمه می گیرد که این موضوع باید کنترل شود تا جلوی ورود کالاهای بی کیفیت و بدون ضمانت به بازار گرفته شود. قاچاق کالا صدمات جبران ناپذیری را به تولید‌کنندگان و مصرف کنندگان وارد می نماید.

مدیر عامل شرکت نیکان تجارت اوستا با بیان اینکه یکی از برنامه‌های اصلی ما توسعه بازارهای صادراتی است؛ عنوان کرد: بر اساس تحقیقاتی که انجام دادم به دلیل تبلیغات منفی و عدم حمایت کافی از تولیدکنندگان، بسیاری از فعالان و شرکت ها موفق به ورود در عرصه صادرات به بازار کشورهای همجوار نشده اند؛ مثلا در عراق فقط از کالاهای ایتالیایی و ترکیه ای استقبال می شود. یکی از دلایل آن می تواند عدم سیاست گذاری مناسب باشد. با توجه به توانمندی های شرکت های ایرانی، حمایت دولت و ایجاد بستری مناسب برای حضور تولیدکنندگان در بازارهای منطقه، می تواند نقش مهمی را در افزایش صادرات ایفا نماید.

وی با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی اظهار داشت: این نمایشگاه برای تولیدکنندگان دستاوردهای زیادی دارد، برگزاری  نمایشگاه باعث حذف واسطه ها خواهد شد و مشارکت کنندگان در نمایشگاه در بازه کوتاه برگزاری رویداد، می توانند با سایر تولید کنندگان، توزیع کنندگان و مشتریان خود ارتباط فعال برقرار نمایند. از سوی دیگر، برگزاری نمایشگاه باعث افزایش راندمان شرکت ها و به حرکت درآمدن چرخ تولید می شود. نمایشگاه بستری مناسب برای افزایش و توسعه ارتباطات و تعاملات تجاری، شناسایی پتانسیل های بازار و نیاز سنجی مصرف کنندگان نهایی است.