پروین چهره ای مدیرعامل شرکت توسان: «توسان» پیشرو در طراحی و تولید دستگاه های بخش مراقبتهای ویژه نوزادان ( NICU)
مهندس علی رضایی ( پدر نوزادان ایران) مؤسس شرکت تولید سیستمهای احیا نوزاد (توسان ) است.
شرکت توسان با 40 سال سابقه در تولید دستگاههای بخش مراقبتهای ویزه نوزادان از جمله دستگاه انکوباتورثابت و پرتابل .انواع دستگاههای فتوتراپی و تخت عمل نوزاد و … و 18 نماینده در کشورهای مختلف از جمله اندونزی. روسیه.ترکیه.لبنان. مراکش. الجزایر. عراق و … به فعالیت خود ادامه می دهد و سال 1389 به عنوان صادر کننده نمونه معرفی شد.
در این زمینه نشریه اقتصاد و نمایشگاه با پروین چهره ای مدیرعامل شرکت توسان گفت وگویی در حاشیه نمایشگاه ایران هلث انجام داده است که می خوانید:
– ضمن معرفی خودتان، برای آشنایی مخاطبان، فعالیت های شرکت را تشریح نمایید.
– پروین چهره ای هستم مدیرعامل شرکت توسان. این شرکت دارای چهل سال سابقه ی فعالیت مستمر است و همیشه سعی کرده است تا رو به جلو پیش رفته و موفقیت بیشتر داشته باشد. دستگاه های تولید شده توسط شرکت توسان، دستگاه های NICU بیمارستان است که مخصوص نوزادان می باشند. اولین دستگاهی که توسط مجموعه ی توسان ( مدل مژده ) تولید شد، انکوباتور نوزاد بود. که هنوز بعد از 40 سال درحال استفاده است ,به مرور دستگاه های دیگری با کیفیت بالا تولید می شوند که می توانند با کشورهای پیشرو رقابت کنند و از لحاظ قیمت بسیار مناسب تر می باشند.
در مورد دستاورد مهم شرکت یعنی تولید دستگاه فتوتراپی نوزادان بفرمایید که مزیت های این دستگاه چیست؟
یکی از دستگاه هایی که توسط شرکت توسان تولید شده است، دستگاه فتوتراپی نوزادان است که قبل از تولید این دستگاه در ایران، فرآیند تعویض خون برای درمان نوزادان انجام می شد که عواقب و عوارض زیادی داشت اما پس از تولید این دستگاه، دیگر تعویض خون نوزادان انجام نشد. در همین راستا با توجه به اینکه هزینه این دستگاه و هزینه بستری شدن در بیمارستان بسیار بالاست و برای آرامش مادران مهندس رضایی دستگاه فتوتراپی خانگی را طراحی کرد که هزینه خانواده ها بسیار مناسبتر شد که این دستگاه برنده جایزه قشنگترین طراحی در دانمارک شد. در حال حاضر این دستگاه زیر نظر پزشک متخصص برای درمان در منزل به بیماران داده میشود.
– از مشکلات و چالش های پیش روی شرکت توسان بگویید.
– مشکلاتی از ابتدای کار وجود داشتند. بعد از انقلاب اسلامی در ایران، آقای مهندس علی رضایی تلاش کرد تا فرد مؤثری در جهت پیشبرد وضعیت اقتصادی کشور باشد؛ و مهم ترین چالش شرکت ما، قطعات الکترونیکی است که در ایران وجود ندارند و باید با تعرفه ی پانزده تا بیست و پنج درصدی آنها را وارد کنیم. اگر در این زمینه تسهیلات و تخفیف هایی به تولیدکننده داده شود قطعا در روند تولید و رفاه بیشتر بیماران و مردم موثر خواهد بود.
– با چه هدف و رویکردی در نمایشگاه ایران هلث شرکت کردید و از چه محصولی رونمایی نمودید؟ چه تعداد نیروی انسانی در شرکت شما مشغول به کار هستند؟
– هدف اول ما سربلندی کشورمان است. از نظر من تولیدکنندگان ایرانی بسیار باهوش و باپشتکار هستند و همه ی ما می خواهیم موجب سربلندی کشورمان بشویم و هدف ما به غیر از این نیست. همچنین می خواهیم توانمندی هایمان را در معرض دید سایر همکاران قرار بدهیم و محصولات شرکت توسان را به آنها معرفی نماییم. در مجموعه ی ما حدود هشتاد نفر به صورت مستقیم در حال فعالیت هستند که باعث افتخار و سربلندی ما است که توانایی حمایت از هموطن خود را داریم. امسال مدل جدید انکوباتور نوزاد که دارای ماژول فتوتراپی است و تخت احیا نوزاد که بسیاری از امکانات روز دنیا را داراست جز محصولات جدید شرکت ماست.
– چه طرح های توسعه ای برای آینده دارید؟
– با توجه به وضعیت حال حاضر و مشکل در تأمین مواد اولیه، شرایط سخت است. با توجه به قوانین حاکم، صادراتی که به کشورهای نامبرده انجام میشود بانک مرکزی از ما می خواهد که ارز صادراتی خود را به قیمت نیمایی به بانک فروخته و مجددا با ارز آزاد مواد اولیه را تهیه کنیم. که این اجحاف است به شرکتهای تولید کننده.
– برنامه ای برای توسعه ی بازارهای صادراتی محصولات خود دارید؟
– بله. ما حدود هفده سال است که در نمایشگاه مدیکای آلمان شرکت می کنیم و در گذشته نیز در نمایشگاه عرب هلث هم شرکت می کردیم. با توجه به اینکه به هجده کشور صادرات داریم در حال تلاش به اخذ نمایندگی های جدید داریم که در سال گذشته نمایندگی کشورهای فیلیپین. مراکش را هم افزودیم.