نمایشگاه ها

برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی با حضور 517 شرکت داخلی و خارجی

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی: برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی با حضور 517 شرکت داخلی و خارجی

بزرگترین رویداد صنعت لوازم خانگی ایران با حضور صنعتگران و کارآفرینان داخلی و شرکت های خارجی فعال در این صنعت در قالب بیست و دومین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی (HAMEX2022) از 29 آذر تا 2 دی ماه 1401 در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.

در نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی، علاوه بر حضور بیش از 517 شرکت داخلی و خارجی در 39 هزارمتر مربع فضای نمایشگاهی، دعوت از هیات های خارجی کشورهای هدف صادراتی ایران، تمرکز بر بازار کشورهای اورآسیا و اقلیم کردستان، رویداد تجلیل و تقدیر از پیشکسوتان لوازم خانگی نیز انجام خواهد شد

مهندس عباس هاشمی، دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی در گفت وگو با اخبار نمایشگاه ها، با اشاره به برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی با گریدA+  در تاریخ 29 آذر تا 2 دی 1401 گفت: برای رعایت رنکینگ این نمایشگاه شاخص های مختلف از جمله حضور هیات های خارجی  رویدادهای نمایشگاهی نیز مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به تقاضای نزدیک به 71 هزار مترمربع فضای نمایشگاهی لوازم خانگی حجیم برقی، لوازم خانگی برقی، کوچک، فلزی، پلاستیکی و چوبی و…که درخواست حضور داشته اند، افزود: تلاش کرده ایم که جانمایی هایی به صورت تخصصی و متمرکز در رابطه با هر رشته از فعالیت ها داشته باشیم تا بازدیدکننده راحت تر باشد و سالن ها به صورت تخصصی و متمرکز باشد تا بازدیدکننده برای مراجعه به شرکت های تولیدکننده لوازم خانگی برقی، حجیم، یخچال و فریزر، صوتی و تصویری و… به سالن های مرتبط با آنها مراجعه کند.  به عبارت دیگر، بازدیدکننده به صورت هدفمند به سالن صوت و تصویر، لوازم خانگی کوچک، سبد کالایی یخچال، فریزر، لباسشویی، لوازم خانگی گاز سوز و… به صورت حرفه ای و تخصصی مراجعه می کند و مثلث طلایی قطعه سازان، مجموعه سازان و تولیدکننده نهایی نیز رعایت شده و این فعالیت ها نزدیک به هم در سالن های نمایشگاهی جانمایی شده اند تا ارتباط نزدیک وبهتری داشته باشند.

وی با اشاره با توجه به گریدA+  نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی گفت: برای رعایت شاخص ها حتما باید چند رویداد علمی، و حضور هیات های تجاری خارجی را داشته باشیم. سال قبل از لبنان، هندوستان و اقلیم کردستان سه هیات تجاری حضور داشتند و امسال نیز از چند کشور هیات های تجاری خواهیم داشت و تلاش می کنیم که این هیات ها از بین اهداف صادراتی لوازم خانگی ایران انتخاب شوند.

رونمایی از نمایشگاه در شبکه های خارجی

مهندس عباس هاشمی، گفت: حدود 20 روز پیش در نشست خبری مفصل با شبکه های تصویری حاضر درایران که مجاز به فعالیت بوده اند، از برگزاری نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی ایران رونمایی کردیم و سه شبکه از ترکیه، و شبکه های دیگر از چین، روسیه، عراق، آذربایجان، اقلیم کردستان عراق، در جلسه حاضر شدند و اخبار برگزاری نمایشگاه بین المللی لوازم خانگی را در کشورهای خود و شبکه های بین المللی منتشر کردند و در حال حاضر، فعالان صنعتی در این کشورها در جریان برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی ایران هستند.از این طریق، انجمن های متناظر و شرکت های تولیدی مختلف فعال در این کشورها، می توانند از امکانات موجود در پلت فرم نمایشگاهی ایران، جهت معرفی توانایی های خود و همچنین ارتباط با شرکت های داخل ایران و ارتباط بازارهای ایران و بازارهای منطقه استفاده کنند و با حضور آنها در نمایشگاه لوازم خانگی ایران، همکاریهای تجاری وصنعتی دو طرف گسترش خواهد یافت.

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی افزود: به عبارت دیگر، شناسایی قابلیت ها و توانمندی های صنعت لوازم خانگی کشور در بخش قطعه سازی، محصول نهایی، و مجموعه سازها، به کشورهای منطقه و مقصد صادراتی ایران، یکی از اقداماتی است که در نشست های خبری و زمان برگزاری نمایشگاه لوازم خانگی، مورد توجه انجمن صنفی لوازم خانگی و همچنین فعالان این صنعت قرار گرفته است.

همچنین از طریق اتاق های بازرگانی، و کارگزاری که داریم از 10 مقام مختلف بخش خصوصی کشورهای مختلف جهت بازدید از نمایشگاه لوازم خانگی دعوت کرده ایم و مختصات نمایشگاه را به اطلاع مقامات اتاق های بازرگانی و سازمان های تجاری کشورهای مختلف رسانده ایم تا با شرکت خود در نمایشگاه لوازم خانگی ایران، در جریان فعالیت ها و همکاری های تجاری و صنعتی بین کشورها قرار گیرند.

در مقابل تعدادی از پاسخ های مثبت و اعلام آمادگی ها و علاقه مندی های مقامات تجاری کشورهای مختلف و بخش خصوصی آنها جهت حضور در نمایشگاه را دریافت کرده ایم و ما براساس اهداف صادراتی ایران، برنامه حضور تعدادی از هیات ها را فراهم خواهیم کرد تا در این نمایشگاه بازدید داشته باشند و گفت وگوهایی بین مقامات و فعالان تجاری کشورهای مختلف با فعالان تجاری و صنعتی ایران صورت خواهد گرفت.

هاشمی اظهار داشت: در بین کشورهای مختلف، علاقه مند هستیم که  به کشورهای هدف صادراتی توجه کنیم. به نظر می رسد که ایران در شرایط کنونی می تواند روی بازار روسیه و اقلیم کردستان عراق در اربیل، نفوذ بهتری داشته باشد و همکاری های بهتری را با کشورهای روسیه و اقلیم کردستان عراق داشته باشد. با توجه به بازار270 میلیارد دلاری روسیه، در شرایط جنگ اوکراین و تحریم روسیه، می توانیم نفوذ بهتری داشته باشیم و بازار هدف صادراتی روسیه و اقلیم کردستان موقعیت مناسبی برای ایران است. در سلیمانیه نفوذ بهتری در بازار لوازم خانگی داریم و در اربیل با ترک ها رقابت داریم و لذا برای نفوذ در بازار اربیل، همکاری ها با اقلیم کردستان را افزایش خواهیم داد.

تمرکز بر بازار کشورهای اورآسیا

عباس هاشمی با اشاره به فرصت مناسب نفوذ در بازار اورآسیا گفت: در نمایشگاه لوازم خانگی بر نفوذ در بازار کشورهای اورآسیا، نیز متمرکز خواهیم شد. زیرا قرار است تفاهم نامه های تجارت نامه ترجیحی به تفاهم نامه های تجارت آزاد تبدیل شود. یعنی قبلا حدود 500 قلم کالا به صورت پلکانی تعرفه ها کاهش می یافت اما در تجارت نامه آزاد قرار است که بیش از 7500 ردیف تعرفه کالا به صورت تعرفه صفر برقرار شود  و کشورهای روسیه، ایران، ارمنستان، آذربایجان، قرقیزستان و بلاروس در تجارت اورآسیا می تواند بهترین اهداف صادراتی برای تولیدکنندگان ایران باشد.

بازار اورآسیا بیش از 300 میلیارد دلار بازار صادراتی دارد که بیش از 270 میلیارد دلار آن بازار روسیه به تنهایی است که با توجه به تحریم های روسیه و جنگ اوکراین، حداقل برای دو سال آینده می تواند بازار مناسبی برای صادرات محصولات ایران باشد. بهترین فرصت برای خدمات فنی و مهندسی، تولیدکنندگان، صنعتگران، قطعه سازان و مجموعه سازان ایرانی است و برندهای ایرانی در روسیه و کشورهای منطقه به خوبی شناسایی شده است و می تواند در آینده از این فرصت صادراتی بهره برداری کند و حتی رقبای ترک و آلمانی را از بازار خارج کند.

وی افزود: تنها با تفاهم نامه های ترجیحی، صادرات ایران به روسیه و بازار اورآسیا از 2.5 میلیارد به 5 میلیارد دلار افزایش یافته است. در نتیجه می توان انتظار داشت که با تفاهم نامه تجارت آزاد، صادرات محصولات وتجارت بیشتر ایران را شاهد باشیم.

الزامات افزایش صادرات در حال آماده شدن است و اگرچه زیرساخت های حمل ونقل ریلی و دریایی آماده نیست اما نباید منتظر ایجاد زیرساخت ها باشیم و با افزایش رشد صادرات، قطعا تعداد کشتی ها و وسایل حمل و نقل جاده ای و دریایی و ریلی بهتر خواهد شد. راه آهن رشت انزلی نیز می تواند کمک زیادی کند.

تسهیلات تراکنش های بانکی برای صادرات ایران

هاشمی با اشاره به زمینه سازی برای تراکنش های مالی بین ایران و روسیه گفت: اخیرا بانک مرکزی ایران با همکاری بانک ملی ایران و کشور روسیه، با ایجاد میربیزنس بنک اقدام هایی انجام داده است.  شرکت سهامی «میر بیزنس بانک» برای انجام عملیات بانکی مجوز را از بانک مرکزی فدراسیون روسیه دریافت کرده ‌است.

برای انجام عملیات بانکی با روبل و ارزهای خارجی (همراه با حق سپرده ‌پذیری از اشخاص حقیقی به پول نقد) و سپرده ‌پذیری و نگهداری فلزات گران ‌بها از بانک مرکزی روسیه مجوز دریافت کرده ‌است.

شرکت سهامی «میر بیزنس بانک»یک بانک روسی با سرمایۀ خارجی است، که فعالیت و عملکردآن را بانک مرکزی روسیه تنظیم می­‌کند. تنها سهامدار این بانک «بانک ملی ایران» است که 100 درصد از سهام آن را در اختیار دارد.

از سوی دیگر، صادرات به صورت ریالی از ایران انجام می شود و از طرف روسیه روبل دریافت خواهد شد.فعلا امکان گشایش ال سی به خاطر تحریم های ایران و روسیه فراهم نیست اما سایر ابزارهای مالی از جمله میربیزنس بانک را داریم.

رویداد تجلیل از پیشکسوتان لوازم خانگی

هاشمی در مورد رویدادهای نمایشگاه نیز گفت: در حاشیه نمایشگاه لوازم خانگی، رویداد تجلیل و تقدیر از پیشکسوتان لوازم خانگی را خواهیم داشت. مراسم یادبود درگذشتگان فعال در صنعت لوازم خانگی، برگزار خواهد شد.